Tekstitykset
Luvun sisältö
Edellisessä luvussa käytettiin kytkimiä, joilla on vain kaksi asentoa, päällä ja pois, ja sama päti myös luvussa testattuihin ledeihin - päälle tai pois, muita vaihtoehtoja ei valolle annettu. Napilla ja ledillä oli siis rajattu määrä arvoja - tässä tapauksessa kaksi. Digitaalisilla antureilla ja signaaleilla on aina rajallinen määrä mahdollisia arvoja.
Alla olevissa esimerkeissä ohjataan ääntä ja valoa kytkimien sijaan antureiden välityksellä. Käden hienovaraisetkin liikkeet vaikuttavat ääneen ja valon määrään!
Todellinen maailma on digitaalisen sijaan analoginen. On olemassa ääretön määrä värejä, äänenvoimakkuuksia, kuultavia taajuuksia sekä hajuja. Arduinon sisäinen logiikka on digitaalista, eli se käsittelee rajattua joukkoa lukuarvoja. Suurin osa kytkentälevylle tehdyistä kurssin virtapiireistä taas on analogisia: sähkövirta on jatkuvaa, ja sen kulkuun vaikutetaan erilaisin komponentein. Tässä luvussa tarkastellaan, miten digitaalinen Arduino voi saada tietoa analogisesta maailmasta, ja kuinka sen avulla voi jäljitellä portaattomasti muuttuvaa analogista signaalia esimerkiksi ledin himmentämistä varten.
Voit katsoa alla olevan videon johdantona kurssin neljänteen lukuun!