Ongelmia Arduinon kanssa?

Joskus Mehackit boardille tai Arduinolle syöttämäsi ohjelma ei toimi, ja joskus ohjelma ei välttämättä siirry Arduinolle ylipäätään. Syitä tähän on monia, ja kuusi yleisintä ratkaisua haasteisiin esitellään tarkemmin alla!

  1. Valitse oikea portti ja Arduinon malli Tools-valikosta.
Tämä on yleisin ratkaisu jos ohjelma ei siirry Arduinolle. Oikea malli (board) ja portti (port) valitaan Tools-valikosta. Mehackit board vastaa siis toteutukseltaan Arduino UNOa. Tarkista tämä aina ensin jos ohjelma ei siirry Arduinolle!
  1. Korjaa koodin virheet.
Jos koodissa on virhe, se ei siirry Arduinolle. Arduino IDE:ssä tämän kertoo oranssilla raidalla varustettu virheilmoitus ohjelman alalaidassa. Virheilmoitus paikantaa myös rivin, jolla virhe on.
  1. Uudelleenkytke Arduinon USB-johto tai vaihda USB-porttia.
Joskus Tools-valikosta ei pysty valitsemaan oikeaa porttia. Tällöin kannattaa kytkeä Arduinon USB-johto irti tietokoneesta ja sen jälkeen takaisin eri USB-porttiin. Tämän voi joutua toistamaan useita kertoja, ennen kuin port-valikko on käytössä! USB-johdon uudelleenkytkentä voi muutenkin auttaa, jos ongelmia on.
  1. Resetoi Arduino.
Mehackit-board resetoidaan harmaasta pitkulaisesta napista USB-portin vierestä (Virallisessa Arduinossa UNO:ssa nappi on punertava). Kun nappia painetaan, boiardille syötetty ohjelma käynnistyy alusta. Tätä kannattaa kokeilla, jos Arduino käyttäytyy oudosti ja arvelet, että vika ei ole koodaamassasi ohjelmassa1
  1. Varmista, että digitaaliset portit 0 tai 1 eivät ole käytössä.
Nämä portit mahdollistavat Arduinon kommunikoinnin tietokoneen kanssa ja tarvittaessa muidenkin laitteiden kanssa. Jätä ne tyhjäksi ellet välttämättä tarvitse kaikkia digitaalisia portteja käyttöön. Jos portit ovat käytössä, ohjelma ei välttämättä siirry Arduinolle

… tai kysy googlelta, ohjaajaltasi tai kaveriltasi!

Jos Arduino IDE antaa virheilmoituksen, voit googlata kyseisellä ilmoituksella ratkaisuja. Usein muut ovat painineet saman ongelman parissa ja ratkaisu löytyy joltakin foorumilta. Kysy myös rohkeasti muilta vinkkejä haasteisiisi!