Arduino-projekteja Maker kitillä


Kurssi suunniteltiin Mehackitin elektroniikan ja ohjelmoinnin lukiokursseja varten vuonna 2017, minkä jälkeen sitä on käytetty kymmenissä suomalaisissa lukioissa ja yläkouluissa. Kurssilla rakennetaan ja ohjelmoidaan erilaisia virtapiirejä ja prototyyppejä suosittua Arduino-alustaa käyttäen. Kurssilla opit käytännössä, miten erilaiset elektroniikkalaitteet toimivat ja opit luomaan esimerkiksi oman kytkimen, discovalot ja infrapunavaloa etsivän auton!

Harjoitusten tekeminen vaatii Arduino-alustan ja kokoelman peruskomponentteja. Kurssi suunniteltiin alun perin Mehackit Maker kit -elektroniikkapaketin sisältöön tukeutuen. Tarkemman listan vaadituista komponenteista löydät pdf-muodossa täältä.

Kohderymä: Suunniteltu lukioikäisille, mutta soveltuu valikoiden myös yläkouluihin. Kurssi ei vaadi ennakkotietoja. Materiaali soveltuu hyvin itseopiskeluuun!

Kesto: Suunniteltu lukiokurssiksi (25 h), mutta käy myös lyhyempiin ja pidempiin opetuskokonaisuuksiin.

Opetusmuoto: Sopii monimuoto-opetukseen sekä itseopiskeluun. Ohjeet ovat kuva-, teksti- ja videomuodossa. Materiaalin harjoituksia voi tehdä omaan tahtiin.

Rakenne: Sisältää viisi luovaan Arduino-ohjelmointiin johdattelevaa lukua sekä luvun, joka valmistaa itse suunnitellun projektin tekemiseen. Sisältää myös opettajille suunnatun infopaketin.