Tervehdys materiaalin tekijöiltä

Moikka!

Aivan huippua, että juuri sinä olet tullut mukaan tutustumismatkalle luovan teknologian ja värkkäämisen pariin. Meidät tapaat kurssilla videoissa, webinaareissa ja verkkokeskusteluissa.

Tervetuloa häkkäämään, huvittelemaan ja hoksaamaan yhdessä!

Terveisin, Sanna, Mikko, Antti ja Ville

Ville Heilala (KM, FM, musiikkipedagogi (amk), tutkija, opettaja) Työskentelen, tutkin ja opetan teknologian ja oppimisen rajapinnassa. Mahtavinta tällä kurssilla on ollut huomata, miten täällä ei pelkästään opita käyttämällä teknologiaa vaan myös tekemällä teknologiaa.

Sanna Reponen (FM, TM, teknologiakasvattaja) Olen työskennellyt teknologian, tieteen, ohjelmoinnin, värkkäämisen ja oppimisen parissa Mehackitissa, Heurekassa ja Aalto ARTSissa. Let Me Hack It -koulutuksissa on ollut hienointa kuulla kurssilaisten oivalluksista. Joku on todennut olevansa idearikas, ja että omat ideat sopivat ohjelmointiprojektien materiaaliksi. Joku taas on huomannut innostuneensa ihan uudella tavalla teknologiasta. Itseään vähemmän luovana pitävä taas on saattanut löytää keinoja soveltaa ja kannustaa erilaisia oppillaita näiden kaipaamalla tavalla.

Mikko Eloholma (KM) Olen opiskellut yleistä kasvatustiedettä ja opettanut tai ohjannut mm. lastenleireillä, lukioissa ja Helsingin työväenopistossa. Let Me Hack It -koulutusissa on ollut hienoa huomata, miten yksinkertaisillakin ohjelmointityökaluilla on saatu aikaan jotain hauskaa ja oivaltavaa. Luomisen ei tarvitse olla ammattilaisten etuoikeus!

Antti Suomalainen (MuM) Olen musiikkitietoteknikko, -teknologi ja -kasvattaja sekä säveltäjä. Intohimonani on teknologioiden käytäntöjohteinen tutkiminen taiteiden, erityisesti musiikin kautta. Kurssilla on ollut hienoa huomata miten ennakkoluulottamasti kurssilaiset lähtevät kokeilemaan ja tutkimaan uusia ideoita. Moni on huomannut ettei teknologia olekaan mikään vain 'osaajille' rajattu alue vaan työkalu, jota kuka vain voi oppia soveltamaan.


Kurssilla tavataan myös seuraavat makerit/taiteilijat/värkkääjät:

Kati Hyyppä Värkkääjä & taiteilija

Heikki Pullo Maker & teknologiakasvattaja, opettaja

Krisjanis Rijnieks Maker & taiteilija, Aalto Fablab / fablab manager