Let Me Hack It

Onko ohjelmointi luovaa tekemistä? Voiko taidetta koodata? Miksi häkkääminen on tulevaisuuden taito? Eikös se ole jotain laitonta? Let Me Hack It -opettajamateriaali on tuotettu OPH:n rahoittaman verkkokoulutuksen yhteydessä vuonna 2019. Tutustu omaan tahtiin värkkäilyn ja luovan ohjelmoinnin mahtavaan maailmaan!

Koodaa kuvataidetta Processing-ympäristössä, tee omaa musiikkia Sonic Pi:n avulla tai ohjelmoi elektroniikka-alusta Arduinolla - valitse itseäsi kiinnostava aihealue tai käy läpi vaikka kaikki! Harjoitukset antavat ideoita luovuuden, teknologian ja pedagogiikan yhdistämiseen sekä monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnitteluun. Voit toteuttaa harjoitukset myös omassa opetuksessasi. Alkuperäisen kurssin aikana osallistujat arvioivat toistensa töitä sekä toteuttivat opetuskokeiluja. Itseopiskelumateriaaliin ei sisälly palautettavia tehtäviä eikä keskusteluja seurata aktiivisesti.

Elektroniikan ja ohjelmoinnin harjoitusten tekeminen vaatii Arduino-alustan ja kokoelman peruskomponentteja. Tarkempi lista vaadituista komponenteista löytyy täältä.

Materiaalin ovat tuottaneet yhteistyössä Mehackit ja Educendo.

Kohderyhmä: Let Me Hack It oli suunnattu peruskoulun opettajille, mutta materiaalista hyötyvät kaikki luovasta teknologiasta ja maker-pedagogiikasta kiinnostuneet.

Kesto: Alkuperäinen, vuonna 2019 kaksi kertaa toteutettu Let Me Hack It -verkkokurssi oli 7 viikon mittainen. Yhteensä taustamateriaaleissa ja harjoituksissa riittää perehtymistä noin 30 tunniksi.

Opetusmuoto: Kurssi sopii hyvin itseopiskeluun, mutta rohkaisemme viemään kurssin ohjelmointitehtäviä suoraan luokkahuoneisiin - niin kurssillakin tehtiin!

Rakenne: Kurssin viidellä ensimmäisellä viikolla tutustutaan luovaan teknologian pedagogiikkaan ja tehdään ohjelmointitehtäviä. Viidennen viikon materiaaleissa annetaan vinkkejä opetuskokeiluun, ja kuudennen viikon materiaaleissa on jatkotekemistä kiinnostuneille.