Harjoitus: Muotoja ja värejä

Ensimmäisessä luvussa olet tutustunut Processingin perustoimintoihin ja tunnet piirtämiseen tarvittavat komennot: värit, muutamat eri perusmuodot, viivat. Tehtävänäsi on soveltaa oppimaasi ja luoda sommitelma ohjelmoimalla.

Olet ehtinyt tehdä vasta pintaraapaisun Processingin maailmaan, mutta jo näillä työkaluilla voit luoda vaikka mitä! Kuten luvun johdannossa mainittiin, voit hakea inspiraatiota esimerkiksi supermatismista tai geometrisesta abstraktiosta. Mahdollisimman runsaan ja yksityiskohtaisen rakennelman sijasta voit keskittyä yksinkertaisten muotojen, värien ja asetelmien muodostaman abstraktin tilan hahmottamiseen. Alla on muutamia esimerkkejä näiden suuntausten taiteilijoista.

Kazimir Malevitš: Suprematismi (Supremus No. 58), 1916; Mino Argento: New York, 1973; Kazimir Malevitš: Black Square, 1915; Theo van Doesburg: Composition VII (the three graces), 1973

Kazimir Malevitš: Suprematismi (Supremus No. 58), 1916; Mino Argento: New York, 1973; Kazimir Malevitš: Black Square, 1915; Theo van Doesburg: Composition VII (the three graces), 1973

Theo van Doesburg, Composition décentralisée, 1924

Theo van Doesburg, Composition décentralisée, 1924


Harjoitus
Tutustu edeltävien lähteiden avulla geometriseen abstraktiin taiteeseen. Hahmottele sen jälkeen omaa teostasi. Keskity väreihin, läpinäkyvyyteen, kuvioiden sijaintiin ja asetteluun. Jos haluat palauttaa työsi OpenProcessingiin, katso ohjeet alta!

Palautus OpenProcessingiin

Jos haluat jakaa työsi, palauta se http://openprocessing.org/ -sivustolle. Kaikki OpenProcessingiin ladatut työt julkaistaan Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 -lisenssin alla. Tämä tarkoittaa, että muilla on mahdollisuus jakaa ja käyttää materiaalia omiin projekteihinsa, kunhan julkaisee uudet tuotokset saman lisenssin alla ja antaa tunnustuksen alkuperäiselle tekijälle.

Rekisteröidy tai kirjaudu openprocessing-palveluun

Mene osoitteeseen openprocessing.org ja valitse 'Join' tai 'Sign in'.

Lisää uusi työ

Kirjauduttuasi valitse 'Create a Sketch':

Vaihda seuraavaksi editorin asetukset Processing.js tilaan. Avaa asetusvalikko:

Muuta asetuksen 'mode' tilaksi 'Processing.js':

Korvaa ikkunan koodi omalla ohjelmallasi. Tallenna työ painamalla 'Save'. Täytä tarvittavat tiedot ja paina 'Submit':

Lisää työ kurssin omaan työtilaan (class)

Lisää kurssin työtila (class) omiin työtiloihin ja lisää uusi työsi työtilaan. Mene osoitteeseen https://www.openprocessing.org/class/56432

Valitse 'Join'. Liittymiseen tarvitset liittymiskoodin. Koodi on : 12D574

Valitse 'Add Sketch' , valitse työ ja paina 'Submit':

Hyvää työtä! Kurssin classroomissa näet myös muiden tekemät työt, niitä kannattaa käydä katsomassa. Käy kurkkaamassa myös toisten kirjoittamaa koodia: lukemalla muiden koodia saa paljon inspiraatiota ja uusia ideoita. Koodin lukeminen auttaa myös oman koodin kirjoittamisessa!

Vuosien 2016-2017 Mehackit-kursseilla tehdyt projektit löydät myös Open Processingista, ja pääset ihailemaan niitä alla olevan linkin kautta.
\