Lataa ja asenna Processing IDE

Kurssin ohjelmointiympäristönä toimii Processing IDE (Integrated Development Environment). Käytännössä sillä tarkoitetaan tekstinkäsittelyohjelmaa, johon on lisätty ohjelmointia helpottavia ominaisuuksia.

Lataa Processing IDE täältä: 

Valitse vaihtoehto "No Donation" ja klikkaa Download-nappia. Valitse annetuista vaihtoehdoista se, joka vastaa tietokoneesi käyttöjärjestelmää. Jos et tiedä, onko käytössäsi 32- vai 64-bittinen Windows, voit tarkistaa sen tietokoneesi järjestelmäasetuksista: http://www.howtogeek.com/howto/21726/how-do-i-know-if-im-running-32-bit-or-64-bit-windows-answers/. Kun lataus on valmistunut, pura lataamasi paketti tuplaklikkaamalla ja siirrä sen sisältämä kansio esimerkiksi työpöydälle. Voit nyt käynnistää Processing IDE:n tuplaklikkaamalla processing-kuvaketta.

Processing avaa käynnistyessään tyhjän luonnoksen (sketch). Koodi kirjoitetaan suurimman osan ikkunan alasta peittävään tekstikenttään, ruudun yläreunasta löytyvät valikot ja koodin suorittamiseen liittyvät painikkeet ja ruudun alareunasta löytyy konsoli, josta on luettavissa muun muassa virheilmoitukset.

Tekstieditoriin kirjoitettu ohjelma käynnistetään vasemman ylänurkan Run-kuvakkeesta. Kokeile käynnistää tyhjä ohjelma. Processing avaa tyhjän ikkunan eli kanvaksen (canvas), vaikka et vielä olisi kirjoittanut riviäkään koodia.

Kun olet asentanut Processingin ja varmistanut että ohjelman toimivan voit siirtyä seuraavaan kappaleeseen, jossa pääset muokkaamaan valmista Processing ohjelmaa ja toteuttamaan ensimmäisen teoksesi Processingilla.