Mehackit Atelier jatkoon kansainvälisessä vastuullisuuskilpailussa

Marraskuu 18, 2019

Suomalainen Mehackit Atelier ehdolla maailman parhaaksi digitaaliseksi ratkaisuksi World Summit Awardsien (WSA) Learning & Education -kategoriassa.

Mehackit on suomalainen oppimisteknologia-alan yhteiskunnallinen kasvuyritys, jonka visiona on lisätä tasa-arvoa teknologiataidoissa globaalisti. 

Mehackit Atelier on videopohjainen ja englanninkielinen oppimisympäristö yläkouluille ja lukioille. Atelier innostaa oppimaan ohjelmoinnin perusteet luovasti kuvataiteen, musiikin ja elektroniikkaprojektien kautta. Tutoriaalivideot auttavat opettajaa keskittymään opiskelijoiden luovuuden ja ryhmätyöskentelyn tukemiseen ilman tarvetta ohjelmoinnin syvälliseen hallintaan. Opettaja voi huomioida paremmin opiskelijat, jotka tarvitsevat enemmän tukea, ja itseohjautuvat opiskelijat pääsevät nauttimaan vapaudesta edetä omaan tahtiin.

World Summit Awards (WSA) on kasvuyrityksille suunnattu kansainvälinen innovaatiokilpailu, jossa palkitaan maailman parhaita digitaalisia sisältöjä ja sovelluksia, jotka edistävät YK:n vuosituhattavoitteiden (SDG’s) toteutumista. Kilpailun taustalla on YK:n World Summit on the Information Society’n (WSIS) pyrkimys vahvistaa kulttuurista monimuotoisuutta ja identiteettiä, monipuolisen tietosisällön luomista sekä koulutus-, tiede- ja kulttuuriperinnön digitalisointia. Tavoite on saada uuden tietoyhteiskunnan hyödyt saavutettaviksi koko ihmiskunnalle, sekä erityisesti lisätä yleistä tietoisuutta ja antaa ansaittua julkista tunnustusta korkealaatuisille ratkaisuille ympäri maailmaa.

Tiimillemme on erittäin merkittävää saada tunnustus tässä arvostetussa kilpailussa! Olemme mukana kovassa joukossa, ja valinta jatkoon, shortlistalle, on juhlan paikka! Meille on tärkeää, että Atelier on mahdollisimman käyttäjäystävällinen opiskelijoille mutta ennen kaikkea opettajille ympäri maailmaa, ja olemme iloisia, että pitkäjänteinen kehitystyömme on huomattu. Toivomme, että kilpailun myötä meille avautuu uusia mahdollisuuksia solmia kansainvälisiä kumppanuuksia, jotka auttavat meitä skaalaamaan palveluamme ja tukemaan kouluja globaalisti vuosituhattavoitteiden saavuttamisessa!Heini Karppinen, toimitusjohtaja, Mehackit Oy.

Alkuperäinen teksti julkaistu lehdistötiedotteena ePressi-palvelussa 18.11.2019.