Let Me Hack It – luovan teknologian verkkokurssi esillä Educassa 25.-26.1.2019!

Tammikuu 22, 2019

Mehackit järjestää ilmaisen luovan teknologian ja ohjelmoinnin verkkokurssin opettajille keväällä ja syksyllä 2019. Tule moikkaamaan ja kuulemaan lisää – olemme Educassa 25.-26.1. paikalla 6p7!

Let Me Hack It -kurssilla on kolme valinnaista polkua: musiikki, kuvataide ja elektroniikka. Teemat eivät ole sidoksissa tiettyihin oppiaineisiin, vaan kurssilla esitellään ja ideoidaan tapoja soveltaa polkujen työkaluja eri aineiden opetuksessa. Kurssi sopii erityisesti 11-19-vuotiaiden opettajille, eikä aiempaa kokemusta ohjelmoinnista tarvita.

Kurssitehtävissä keskustellaan, tehdään pieniä ohjelmointiharjoituksia sekä kehitellään omaan opetukseen sopiva luovan teknologian projekti. Esimerkiksi elektroniikkapolulla tutustutaan Arduino-alustaan, tavallisimpiin komponentteihin sekä ohjelmien kirjoittamiseen Arduinolle – mutta myös siihen, kuinka omia ideoita, havaintoja ja mielikuvitusta voi yhdistää teknologialla työskentelyyn alusta saakka. Jo ohjelmoinnin perustaitoja harjoiteltaessa voi rakennella vaikkapa omia kytkimiä tai valaisinten pienoismalleja. Musiikkipolulla työvälineenä on Sonic Pi -ohjelmointi, ja kuvataidepolulla käytetään Processing-ympäristöä.

Kurssi rakentuu Let Me Hack It -mallin teemoista: Huvittele ja haaveile, Havaitse ja hoksaa sekä Häkkää ja jaa. Luvassa on tehtävien lisäksi taustatietoa ja esimerkkejä mm. maker-kulttuurista, avoimien aineistojen hyödyntämisestä sekä luovuuden pedagogiikasta.

Kurssi suoritetaan 7 viikon aikana omaan tahtiin. Joka viikko järjestetään vapaaehtoinen webinaari, joka tukee ohjelmointitehtävien suorittamista ja projektityöskentelyä.

Verkkokurssi on OPH:n rahoittamaa täydennyskoulutusta.

Ensimmäinen kurssi alkaa 11.3. – tervetuloa mukaan! https://www.letmehackit.org/osallistu/