Espoon kaupunki luo opettajalähtöistä digiopetuksen ratkaisua yhdessä Mehackitin kanssa

Helmikuu 27, 2020

Mehackit ja Espoon kaupunki yhdistävät voimansa keväällä 2020 tukeakseen espoolaisia opettajia uusilla luovan ohjelmoinnin opetusmateriaaleilla.

Espoolta odotetaan opettajien ja oppilaiden digitaitojen kehitystä ja digitaalisten ratkaisujen hyödyntämistä opetuksessa. Siksi olemme valtavan innoissamme tästä yhteistyöstä Mehackitin kanssa. Yhteiskehittäminen on tärkeää”, Espoon kaupungin Minna Kukkonen arvioi.

Mehackit tarjoaa kouluille selainpohjaisen oppimisympäristön, opetussuunnitelman tavoitteita tukevaa oppimateriaalia sekä Mehackit Maker kit -elektroniikkapaketit hankkeeseen osallistuville kouluille ja luokille.

Screenshot 2020-03-02 at 14.19.06.png

Tiimimme tuottamat tutoriaalivideot ja pienet projektit ohjaavat opiskelijoita etenemään omaan tahtiin yksin tai parin kanssa. Palveluamme kokeilleet opettajat ovat ovat todenneet, että opettamisen tapa on ollut ihan uusi ja jota he mielellään käyttävät luokassa jatkossakin. Opettajalla ei mene aikaa valmisteluihin ja tunnilla jää enemmän aikaa opiskelijoiden henkilökohtaiseen ohjaukseen“, Mehackitin toimitusjohtaja Heini Karppinen sanoo.

Poikkeuksellista hankkeessa on se, että opettaja voi aloittaa ohjelmoinnin opetuksen materiaaleilla jopa ilman aiempaa ohjelmointitaustaa.

Mehackitin Atelier-oppimisympäristö on saanut hyvät arvostelut niistä kouluista, joissa se on ollut jo käytössä.

Espoon kaupungin tiedote 27.2.2020