10.26.2017 — by Heini

Tervetuloa meille tettiin, Luka!

In Categories: Suomeksi

9-luokkalaiset tekevät kahden viikon työharjoittelun osana koulutyötään. Tänä syksynä saimme työkaveriksemme Luka Haavikon!Meillä on vuosittain ollut muutama harjoittelija, ja olemme pitäneet näistä jaksoista paljon. Toivottavasti olemme pystyneet tarjoamaan myös harjoittelijoillemme mieleenpainuvia kokemuksia, jotka kantavat pitkälle eteenpäin.


Heini: Tervetuloa meille tettiin! Sanna saa kohta kertoa sulle, mitä kaikkea ollaan ajateltu, että sun kahteen viikkoon sisältyy. Ensimmäiseksi haluaisin kuitenkin kysyä, mistä sä alunperin kuulit Mehackitistä?

Luka: Oikeastaan mun isältä.. Mun isän bändin rumpali tuntee Sannan!

Heini: Hienoa, että teillä tuli tämä mahdollisuus puheeksi! Mistä koulusta sä olet?

Luka: Olen Peltolan koulusta Tikkurilasta. Se on hyvä koulu, meillä on tosi hyviä opettajia!

Sanna: Me ollaan ajateltu mennä vierailemaan sun kanssa muutamiin paikkoihin - siis sen lisäksi, mitä täällä toimistollamme tehdään. Tarkoitus olisi mennä käymään Aalto Fablabille ja Helsinki Hacklabille. Niissä on kaikenlaista kivaa, 3d-printtereitä, koneita ja kaikkea, mitä saa käyttää vaikka demojen rakentamiseen. Sitten saatiin perjantaille kutsu mennä käymään Pohjois-Tapiolan lukiossa, koska niillä on avoimet ovet ja me olemme tehneet niiden kanssa yhteistyötä.

Mikko: Ja voisimme mennä myös johonkin lukioon vierailemaan meidän uudelle robotiikan kurssille, ja itseänikin kiinnostaisi nähdä, miten kurssimateriaali toimii.

Sanna: Ensi viikolla on lisäksi iso oppimisalan tapahtuma Oppimisen Fiesta Finlandiatalolla, johon me mennään mukaan. Me ollaan mukana XEdu-yrityskiihdyttämössä. Se on suunnattu yrityksille, jotka kehittävät oppimisteknologiaa tai teknologiaoppimista, ja sehän sopii meille. Tullaan käymään sun kanssa siellä jokunen kerta, niin näet samalla, millaisia muita yrityksiä siellä on mukana. Nämä kiihdyttämöfirmat on siis pääosin mukana siellä Oppimisen Fiestassa, ja meillä on yhteinen näytteyalue, johon me menemme laittamaan oman pisteen pystyyn. Voidaan testata jotain suunnitelmia yhdessä täällä toimistolla, ja sä voisit hyvin vetää meidän toiminnallista pistettä siellä! 

Luka: Mulla tulee heti jotain aika hyviä ideoita!

Sanna: Hyvä hyvä! Ja voit testata niitä tällä ensin rauhassa. Ai niin, keskiviikkona meillä on aika tärkeä päivä, meille tulee uusia ohjaajia koulutukseen. Yksi Tampereelta, yksi Lappeenrannasta ja yksi Lahdesta. Niille vedetään koulutusta, ja sä voit olla mukana kuin olisit ohjaaja itsekin!

Heini: Ja tänään mä otan sut mukaan bisnestapaamiseen! Meille on tulossa 4Uni-ratkaisukilpailusta yksi tiimi, joiden kanssa on tarkoitus sparrailla pedagogisia ja edualaan liittyviä asioita.

Sanna: Mutta nyt mä annan sulle ensimmäisen tehtävän. Ja se on se, että saat kasata itsellesi läppärin ja dokumentoida kasaamisprosessin! Tällaisia modulaarisia tietokoneita kuten pi-top on Suomessa vielä aika vähän, ja meistä on kiinnostavaa tutkia, millainen kokemus sen käyttö on!

Luka: Okei! Sitten hommiin! TET-jakson hyödyiksi listataan mm. seuraavia: 

  • Saat työkokemusta ja voit kirjoittaa sen ansioluetteloosi (- Check!)
  • Tutustut uusiin ihmisiin. Tuntemalla ihmisiä eri työpaikoista, saat helpommin esim kesätöitä jatkossa. (- Check! Ei pelkkästään meidän tiimiin vaan niihin tahoihin, joihin mennään tutustumaan)
  • Opit uusia taitoja ja kerrytät tietoa, jota et ehkä saa koulusta. (- Check! Pyritään siihen, että pääset kokeilemaan erilaisia juttuja, jotka sinua kiinnostavat!)
  • Saat ideoita ammatinvalintaan. Oliko tämä sinulle sopiva työ? Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa? (- Check! Tästä keskustelemme mielellämme mutta samalla toivomme, että valintoja ei tarvitsisi "lukita" liian aikaisin. Maailma on täynnä risteyksiä, joissa voi valita uudelleen!)