04.09.2018 — by Kaisa

Orimattila näyttää mallia robotiikan ja ohjelmoinnin opetuksessa

In Categories: Educator Suomeksi

Orimattilan Erkko-lukion toisessa kerroksessa syntyy autoja, pelejä ja noppia Arduinoilla. Ensimmäisessä kerroksessa kuvaamataito on houkutellut luovatkin tyypit koodaamaan nykytaidemuseotasoista taidetta. Jo interaktiivisen teoksen nimi Viivojen eeppinen sota herättää uteliaisuuden!

Samaan aikaan yläkoulun puolella matematiikan opettaja on tuonut oppilaat ruokalaan rakennetulle radalle testaamaan oppilaiden rakentamia VEX IQ-robotteja. Kaikki oppilaat pääsevät tekemään robotteja matematiikan ja teknisen työn tunneilla, mutta innostuneimmat ovat jatkaneet rakentelua robotiikkakerhossa.

Tammikuussa Riihimäellä järjestetyissä kilpailuissa Orimattilan yhteiskoulun joukkue Töyhtöhyypät voitti VEX IQ Challenge -kilpailun Suomenmestaruuden ja joukkue on lähdössä seuraavaksi maailmanmestaruuskilpailuihin Yhdysvaltoihin Kentucky-osavaltioon huhtikuun lopussa.

Kaikki tämä on lähtenyt opettajien omasta innostuksesta ja rehtorin vahvalla tuella. Esimerkiksi yläkoulun robotiikka-kerho on syntynyt alun perin teknisen työn opettajan Markus Parviaisen omasta viitseliäisyydestä alkaa opetella elektroniikkaa ja robotiikkaa neljä vuotta sitten. Ensi vuonna robotiikka tulee yläkouluun jopa pitkäksi sivuainevaihtoehdoksi. 

Lukio taas on mukana mm. kahdeksan maan yhteisessä robotiikan opetuksen EU-hankkeessa, joka on mahdollistanut mm. Arduinojen, Lego Mindstormien ja VEX IQ-robottien laitehankintoja sekä kurssien tilausta Mehackitiltä. Elektroniikka ja ohjelmointi Arduinolla -kurssin he uskalsivat vetää jo tänä vuonna omin voimin. Kuvataide ja ohjelmointi Processingilla -kurssin etenemisestä vastaa juuri Mehackit-ohjaaja Kaisa Kukkonen mutta vastuuopettaja Raine Lönnfors oli mukana vakoilemassa seuraavaa kertaa varten. Tosin hän selaili jo innostuneena Musiikkiohjelmointia Sonic Pi -ohjelmistolla -kurssiakin, joten sekin lienee tulossa lukion opetusohjelmaan melko pian…

... Jos yläkerrassa on syntynyt fyysinen spinneri-peli, niin alakerrassa on syntynyt online-pelejä. Ehkä musiikkiohjelmointikurssin äänitaideprojektit ja biisit tuovat sitten molempiin vielä digitaalisen äänimaailman!


Jos koulunne on kiinnostunut luovan teknologian opetuksen kehittämisestä, auttavat Mehackitin opetyöpajat ja avoimet kurssimateriaalit suunnan löytämisessä! Mehackit-kursseja on tarjottu jo 100 yläkoulussa ja lukiossa Suomessa. Mehackit kehittää paraikaa opettajille ja ohjaajille suunnattua englanninkielistä verkkopalvelua, joka auttaa hauskojen luovan teknologian projektien, työpajojen ja kurssien viemistä luokkahuoneisiin ympäri maailmaa! Lisätietoja Heini Karppiselta.

01.17.2018 — by Heini

Tule tuotekehittäjäksi Mehackitille!

In Categories: Suomeksi

Mehackit rakentaa luovan teknologian verkkokoulutuspalvelua opettajille ja ohjaajille! Haemme tuotekehittäjää työskentelemään osana core-tiimiä. Työsi on kehittää englanninkielistä palvelua kanssamme. Toimit tiimin teknisenä asiantuntijana ja tuet sisältökehitystä. 

Mehackitin tavoitteena on lisätä tasa-arvoa teknologiaosaamiseen. Autamme opettajia ja ohjaajia antamaan nuorille omakohtaisen ja innostavan kokemuksen itse tekemisestä pedagogisesti korkeatasoisten kurssien, työpajojen ja projektien avulla. Olemme mukava, teknologis-taiteellinen tiimi.

  • Pedagogia: Sinulta löytyy intohimoa oppimisalaa kohtaan sekä mielellään kokemusta verkkopohjaisten kurssien tai oppimisratkaisujen rakentamisesta.
  • Teknologia: Kehität oppimisalustaamme yhteistyökumppaneidemme kanssa. Ymmärrät verkkopalvelun toiminnan periaatteet, osaat määritellä ominaisuuksia käyttäjälähtöisestä näkökulmasta ja osaat html/css perusteet sisällöntuotantoa varten. Esim Adobe Illustrator ja Premiere (tai vastaavien) ohjelmistojen osaaminen auttaa oppimateriaalien työstämisessä. Alustaratkaisut perustuvat olemassaoleviin palveluihin, joita kehitetään pääosin alihankintana.
  • Luovuus: Sinulla on luova lähestymistapa tuotekehitykseen sekä kiinnostusta maker-kulttuuria kohtaan.

Aloitus mahdollisimman pian. Työ on kokopäiväinen ja vakituinen. Työpaikka sijaitsee uudella toimistollamme A Gridissä, Otaniemessä.Lisätietoja ja hakemukset cv:neen 1.2.2018 mennessä: Heini Karppinen, heini@mehackit.org.
Kerro hakemuksessa lyhyesti kokemuksestasi verkkopohjaisista kursseista tai oppimisratkaisuista.